Lessen

Ouder-kinddans

Ouder en kinddans op de woensdag (vanaf 1,5 jaar)
Gezellig met je kleintje een half uurtje bezig zijn met dans en muziek.

Peuterdans

De allerkleinsten kunnen al bij de Dans Creatie terecht, vanaf twee jaar is er namelijk peuterdans. Door het uitbeelden van bloemen, vlinders en toverfeeën leren de kinderen op een speelse manier dansen en bewegen.

Klassiek ballet

Klassiek ballet is de oudste vorm van dans en de basis voor alle stijlen! Vanaf 4 jaar worden op een leuke en kinderlijke manier de basistechnieken aangeleerd. Als de kinderen ouder worden is er steeds meer aandacht voor de diverse technieken en het aanleren van nieuwe combinaties. Vanaf 7 jaar oefenen we wekelijks aan de barre.

Spitzenlessen

Leerlingen die een aantal jaar op klassiek ballet zitten en een bepaalde leeftijd hebben bereikt (12 jaar) kunnen op spitzen leren dansen. Ze kunnen starten op spitzen mits ze voldoende klassieke techniek hebben om de oefeningen goed uit te kunnen voeren. Goed op spitzen leren dansen is afhankelijk van de sterkte van de voeten van de leerling. We hebben daarom bij de spitzenles de leerlingen niet op leeftijd ingedeeld, maar op niveau.
Iedereen die op spitzen mag gaan dansen, moet starten met de starterscursus. In deze lessen leer je hoe je goed je spitzen aan doet en wat wel en niet mag in het begin. De starterslessen zijn 5 achtereenvolgende lessen van een half uur.
Na de starterslessen kun je in de klassieke les op spitzen dansen.

Urban – Streetdance

Streetdance heeft verschillende stijlen en technieken. Er wordt gebruik gemaakt van bekende muziek uit de Top 40. Streetdance is stoer en hip, maar vooral heel leuk. Tijdens de streetdanceles leer je onder andere moves zoals je die op televisie ziet.

Kids dance

We dansen op muziek die kinderen heel erg aanspreekt, zoals Keet, K3, Ralf en Justin Bieber. Kids dance wordt tot 6 jaar gegeven, waarna de leerlingen doorstromen naar de Urban -streetdancegroepen.

Tap

Tapdance is een dansvorm apart. Met de speciale schoenen, waar tapijzers onder zitten, kun je klanken en ritmes produceren. Dit lijkt makkelijker dan het is, want het vereist discipline, veel oefenen en doorzettingsvermogen. Boven alles is het natuurlijk een leuke en energieke les! Bij Dans Creatie worden de taplessen met Ierse dansinvloeden gecombineerd.

Modern

Moderne dans is een vrije en creatieve dansstijl. Naast techniek zijn dansexpressie en improvisatie ook heel belangrijk. Modern is gebaseerd op natuurlijke bewegingen zoals lopen, rennen, springen, vallen, draaien, zwaaien en rollen, wat het een energieke en veelzijdige les maakt. Je eigenheid als danser en het hebben van plezier staan centraal!

Urban – hiphop

Urban – hiphop is stoer! Het is een gevarieerde en uitdagende dansvorm die zachte en ruwe vormen en muziek zoals rap, hip hop en R&B combineert. Bij hiphop wordt er niet altijd op de vaste tellen gewerkt, maar veel op de tekst en de beat.

Agenda

mei
25
za
hele dag Voorstelling Droomwereld
Voorstelling Droomwereld
mei 25 – mei 26 hele dag
Voorstelling Droomwereld in WestlandTheater de Naald
mei
30
do
hele dag Hemelvaart
Hemelvaart
mei 30 hele dag
In verband met Hemelvaart is Dans Creatie gesloten
jun
9
zo
hele dag Pinksteren
Pinksteren
jun 9 – jun 10 hele dag
In verband met Pinksteren is er geen les.