Lessen

Ouder-kinddans

Ouder en kinddans op de woensdag (vanaf 1,5 jaar)
Gezellig met je kleintje een half uurtje bezig zijn met dans en muziek.

Peuterdans / Algemene dansvorming

De allerkleinsten kunnen al bij de Dans Creatie terecht, vanaf twee jaar is er namelijk peuterdans. Door het uitbeelden van bloemen, vlinders en toverfeeën leren de kinderen op een speelse manier dansen en bewegen.

Klassiek ballet

Klassiek ballet is de oudste vorm van dans en de basis voor alle stijlen! Vanaf 4 jaar worden op een leuke en kinderlijke manier de basistechnieken aangeleerd. Als de kinderen ouder worden is er steeds meer aandacht voor de diverse technieken en het aanleren van nieuwe combinaties. Vanaf 7 jaar oefenen we wekelijks aan de barre.

Spitzenlessen

Leerlingen die een aantal jaar op klassiek ballet zitten en een bepaalde leeftijd hebben bereikt (12 jaar) kunnen op spitzen leren dansen. Ze kunnen starten op spitzen mits ze voldoende klassieke techniek hebben om de oefeningen goed uit te kunnen voeren. Goed op spitzen leren dansen is afhankelijk van de sterkte van de voeten van de leerling. We hebben daarom bij de spitzenles de leerlingen niet op leeftijd ingedeeld, maar op niveau.
Iedereen die op spitzen mag gaan dansen, moet starten met de starterscursus. In deze lessen leer je hoe je goed je spitzen aan doet en wat wel en niet mag in het begin. De starterslessen zijn 5 achtereenvolgende lessen van een uur.
Na de starterslessen kun je na je klassieke les elke week nog 15 minuten op spitzen dansen. Op dinsdag is er een speciale spitzenles van een half uur.

Streetdance

Streetdance heeft verschillende stijlen en technieken. Er wordt gebruik gemaakt van bekende muziek uit de Top 40. Streetdance is stoer en hip, maar vooral heel leuk. Tijdens de streetdanceles leer je onder andere moves zoals je die op televisie ziet.

Kids dance

We dansen op muziek die kinderen heel erg aanspreekt, zoals Keet, K3, Ralf en Justin Bieber. Kids dance wordt tot 6 jaar gegeven, waarna de leerlingen doorstromen naar de streetdancegroepen.

Tap

Tapdance is een dansvorm apart. Met de speciale schoenen, waar tapijzers onder zitten, kun je klanken en ritmes produceren. Dit lijkt makkelijker dan het is, want het vereist discipline, veel oefenen en doorzettingsvermogen. Boven alles is het natuurlijk een leuke en energieke les! Bij Dans Creatie worden de taplessen met Ierse dansinvloeden gecombineerd.

Modern

Moderne dans is een vrije en creatieve dansstijl. Naast techniek zijn dansexpressie en improvisatie ook heel belangrijk. Modern is gebaseerd op natuurlijke bewegingen zoals lopen, rennen, springen, vallen, draaien, zwaaien en rollen, wat het een energieke en veelzijdige les maakt. Je eigenheid als danser en het hebben van plezier staan centraal!

Urban/Hip hop

Urban/Hip hop is stoer! Het is een gevarieerde en uitdagende dansvorm die zachte en ruwe vormen en muziek zoals rap, hip hop en R&B combineert. Bij Hip Hop wordt er niet altijd op de vaste tellen gewerkt, maar veel op de tekst en de beat.

High heels class

High heels class is een technische maar swingende les, waarbij muzikaliteit en coördinatie een grote rol spelen. De dansstijl kan stoer maar ook heel sexy zijn en uitstraling is heel belangrijk. Tijdens de High heels class-lessen leren de leerlingen ook op showhakken dansen.

Agenda

jul
1
zo
hele dag Zomervakantie
Zomervakantie
jul 1 – aug 31 hele dag
Met ingang van zondag 1 juli is het zomervakantie bij Dans Creatie en zijn wij gesloten. Er worden geen lessen meer gegeven volgens het rooster.