Reglement

Danskleding

Net als bij elke andere sport heb je speciale kleding nodig. Bij de Dans Creatie geven we verschillende dansstijlen en je zult dus ook voor de verschillende stijlen spullen moeten hebben. We willen extra benadrukken dat dansschoenen nooit buiten gedragen mogen worden en dat het handig is om voor de voorstellingen een zwarte broek en zwarte sneakers te hebben. Alle spullen zijn verkrijgbaar bij Time to Dance.

Klassiek ballet (peuterdans/Disneydans)
Alle leerlingen vanaf 2 jaar hebben bij klassiek ballet altijd een lichtroze balletpakje, roze balletschoentjes en een roze balletpanty nodig (zonder teksten of opdruk). Leerlingen vanaf 8 jaar dragen een zwart balletpakje naar keuze, roze balletschoentjes en een roze balletpanty. Voor de spitzenles zijn uiteraard spitzen nodig.
Het is heel belangrijk dat de docent goed je lichaam kan zien om je te kunnen corrigeren, daarom mag je in de les geen losse kleding aan.
Ook alle opwarmvestjes 0f -shirts zijn in de kleur van het balletpak, dus roze of zwart.
De leerlingen die dansen in selectielessen en/of Masterclass dragen een basis balletpak en mogen daar geen broekje of rokje overheen dragen.
Haren worden bij klassiek ballet in een knot gedragen.

Kidsdance
Kidsdance is een voorloper op Urban/Streetdance. De kledingvoorschriften zijn daarom ook hetzelfde. Belangrijk is dat de schoenen zwart zijn, dit mogen zwarte balletschoentjes zijn maar bij voorkeur zwarte danssneakers.

Urban – Streetdance
Voor Urban/Streetdance heb je leuke, stoere kleding nodig. Denk aan een dansbroek en een leuk shirt in een kleur die je zelf leuk vindt. Voor Urban/Streetdance heb je zwarte danssneakers nodig. Schoenen waar buiten op gelopen wordt mogen NIET in de danszalen gedragen worden! Leerlingen vanaf 13 jaar mogen ook op gewone gympen dansen, maar let er op dat hiermee niet buiten wordt gelopen. Tijdens de voorstellingen vragen we wel om zwarte danssneakers te dragen (selectiegroepen zwarte kistjes).

Modern
In de moderne les dragen leerlingen tot 14 jaar en de selectiegroepen een zwart pakje, zwarte panty zonder voet en een zwart kort broekje. Het is belangrijk dat de docent goed je lichaam kan zien, daarom mag je in de les niet al te losse kleding aan. Voor de oudere leerlingen en volwassenen is een legging met shirt ook prima. Je danst op sokken of met moderne ‘voetjes’. Haren worden in de moderne les altijd vast gedragen.

Tap
We tappen in zwarte danskleding en uiteraard met tapschoenen.

 

Mobiel
T/m 15 jaar tijdens de les inleveren bij de docent of in een kluisje doen.

Sieraden
Oorbellen, kettingen etc. zijn in verband met de veiligheid niet toegestaan.

Haren
Lang haar dient te worden vastgebonden. Voor de klassieke les bij voorkeur in een knot.

Eten en drinken
Het is niet toegestaan in een studio of in een kleedkamer te eten en/of te drinken.

Betaling
Van personen die in gebreke zijn gebleven van betaling kan de deelname in de les worden geweigerd. Ook als de leerling zich niet aan de regels van de Dans Creatie wenst te houden kan deze in de les worden geweigerd.

Opzegging
Opzeggingen dienen een maand van tevoren schriftelijk (of per email) bij onze administratie te worden gemeld. Terugstorting van contributie bij tussentijdse opzegging van leerlingen waarvoor jaarcontributie is betaald is alleen mogelijk in geval van verhuizing buiten de regio of bij langdurige ziekte of blessure. Hiervoor dient u contact op te nemen met onze administratie.

Verantwoording
Dans Creatie is niet verantwoordelijk voor het kwijtraken van spullen. Gevonden voorwerpen worden in een aparte tas in de kleedkamer en bij de bar bewaard. Na iedere vakantie worden deze spullen aan het “goede doel” geschonken. Haal uw eigendom er dus op tijd uit! Ook neemt Dans Creatie geen verantwoording voor alles wat buiten het lesuur van de leerling in één van de balletstudio’s of in de kleedruimtes gebeurt. De docent heeft op dat moment de zorg voor de leerlingen van de groep die les heeft.

Foto’s en filmmateriaal
Tijdens de voorstellingen en in de lessen kunnen foto’s of filmpjes gemaakt worden die wij plaatsen op social media zoals Facebook, op onze website en op www.danscreatiefotoalbum.nl
Links naar de opnames van onze voorstellingen worden vrijgegeven via onze website.
Leden van Dans Creatie geven hiervoor automatisch toestemming.

Agenda

jul
1
ma
hele dag Zomervakantie
Zomervakantie
jul 1 – aug 31 hele dag
  In verband met de zomervakantie is Dans Creatie gesloten  
aug
23
vr
hele dag Danskamp
Danskamp
aug 23 – aug 25 hele dag
In het één na laatste weekend van de zomervakantie hebben wij weer een danskamp gepland. Het danskamp is voor leerlingen in de leeftijd van 8