Reglement

Danskleding

Net als bij elke andere sport heb je speciale kleding nodig. Bij de Dans Creatie geven we verschillende dansstijlen en je zult dus ook voor de verschillende stijlen spullen moeten hebben. We willen extra benadrukken dat dansschoenen nooit buiten gedragen mogen worden en dat het handig is om voor de voorstellingen een zwarte broek en zwarte sneakers te hebben. Alle spullen zijn verkrijgbaar bij Time to Dance.

Klassiek ballet

De jongere leerlingen t/m 4 jaar mogen kiezen of zij een witte of roze panty dragen. Leerlingen vanaf 5 jaar hebben bij klassiek ballet altijd een roze panty, roze balletschoentjes en een lichtroze balletpakje nodig. Leerlingen van vanaf 8 jaar dragen roze balletschoentjes, een roze balletpanty en een zwart pakje naar keuze. Voor het spitzenkwartier zijn uiteraard spitzen nodig. Het is heel belangrijk dat de docent goed je lichaam kan zien om je te kunnen corrigeren, daarom vragen we je om niet te losse kleding aan te trekken.

Kidsdance

Kidsdance is een voorloper op streetdance. De kledingvoorschriften zijn daarom ook hetzelfde. Belangrijk is dat de schoenen zwart zijn, dit mogen zwarte balletschoentjes zijn of zwarte sneakers.

Streetdance

Voor streetdance heb je leuke, stoere kleding nodig. Denk aan een dansbroek en een danstop in een kleur die je zelf leuk vindt. Voor streetdance heb je zwarte danssneakers nodig. Schoenen waar buiten op gelopen wordt mogen NIET in de danszalen gedragen worden!

Hip Hop

Bij hip hop zijn de kledingregels minder streng. Je moet een flitsende dansoutfit hebben die je met bijvoorbeeld een stoer jack mag combineren! Je mag op gewone gympen dansen, maar het moeten wel binnenschoenen zijn. Schoenen waar buiten op gelopen wordt mogen NIET in de danszalen gedragen worden! Voor de voorstellingen vragen we echter wel om zwarte sneakers.

Modern

Draag bij modern lekker zittende en niet te wijde kleding, zoals een panty met een kort broekje en een t-shirt. Onze voorkeur gaat naar blote voeten met moderne voetjes.

Tap

We tappen in zwarte danskleding en uiteraard met tapschoenen (Ierse tapschoenen pas vanaf zestien jaar).

Show

Voor show heb je vanaf zestien jaar zilveren showhakken met een T-bandje nodig. Draag lekker zittende en niet te wijde kleding.

Masterclass

Bij de masterclass heb je de volgende spullen nodig: Een zwart basispakje met lage rug, een roze balletpanty (convertable), canvas balletschoentjes, spitzen, caractèreschoenen en voetjes voor modern.

 

Sportlessen

Voor deze les heb je makkelijk zittende sportkleding nodig die niet te warm is. Draag goede sportschoenen (voor binnen), dit mogen ook danssneakers zijn. Vergeet niet je handdoek mee te nemen!

Zumba

We bevelen bij Zumba danssneakers aan omdat dit beter is voor de knieën. Bij Zumba zijn er veel draaibewegingen op de voorvoet en deze bewegingen kan je met danssneakers beter maken.

Mobiel

T/m 15 jaar tijdens de les inleveren bij de docent of in een kluisje doen.

Sieraden

Oorbellen, kettingen etc. zijn in verband met de veiligheid niet toegestaan.

Haren

Lang haar dient te worden vastgebonden. Voor de klassieke les bij voorkeur in een knot.

Eten – drinken

Het is niet toegestaan in een studio of in een kleedkamer te eten en/of te drinken.

Betaling

Van personen die in gebreke zijn gebleven van betaling kan de deelname in de les worden geweigerd. Ook als de leerling zich niet aan de regels van de Dans Creatie wenst te houden kan deze in de les worden geweigerd.

Opzegging

Opzeggingen dienen een maand van tevoren schriftelijk (of per email) bij onze administratie te worden gemeld. Terugstorting van contributie bij tussentijdse opzegging van leerlingen waarvoor jaarcontributie is betaald is alleen mogelijk in geval van verhuizing buiten de regio of bij langdurige ziekte of blessure. Hiervoor dient u contact op te nemen met onze administratie.

Verantwoording

Dans Creatie is niet verantwoordelijk voor het kwijtraken van spullen. Gevonden voorwerpen worden in een aparte tas in de kleedkamer en bij de bar bewaard. Na iedere vakantie worden deze spullen aan het “goede doel” geschonken. Haal uw eigendom er dus op tijd uit! Ook neemt Dans Creatie geen verantwoording voor alles wat buiten het lesuur van de leerling in één van de balletstudio’s of in de kleedruimtes gebeurt. De docent heeft op dat moment de zorg voor de leerlingen van de groep die les heeft.

Agenda

okt
16
ma
hele dag Herfstvakantie
Herfstvakantie
okt 16 – okt 22 hele dag
In verband met de Herfstvakantie zijn er geen lessen.
okt
19
do
hele dag Dansdag inclusief film Dummie de...
Dansdag inclusief film Dummie de...
okt 19 hele dag
Locatie Naaldwijk 9.00-15.00 uur 6-11 jr Kosten € 25,00 Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: info@danscreatie.nl
dec
5
di
hele dag Sinterklaas
Sinterklaas
dec 5 hele dag
Op 5 december is er gewoon les bij Dans Creatie.