Talentenklassen

 

Westland Cultuurweb logoTalentenklassen seizoen 2017-2018

Door de toenemende populariteit van dans ontstaat er bij veel jonge dansers en danseressen steeds meer twijfel: ga ik een dansopleiding of een andere opleiding volgen?
Soms is de keuze op deze jonge leeftijd best moeilijk. Ook omdat de meeste dansopleidingen niet in de buurt zijn.

Met de Talentenklassen biedt Dans Creatie een mooie vooropleiding aan waardoor talentvolle leerlingen meer kans maken om aangenomen te worden bij een MBO- of HBO-dansopleiding. Tegelijkertijd kunnen de leerlingen hun opleiding aan het voortgezet onderwijs nog gewoon in de buurt blijven volgen. Of misschien wil je wel naar een opleiding in het voortgezet onderwijs waarbij dans centraal staat. Ook hiervoor is de Talentenklas een goede voorbereiding.

Natuurlijk volg je ook de Talentenklassen, omdat je jouw eigen danstalent verder wil ontwikkelen om op een hoger niveau te komen. Bij de Talentenklassen van Dans Creatie maken we programma’s op maat voor jouw talent. De dagen en tijden hangen af van het lespakket dat je gaat volgen.

De Talentenklassen zijn te volgen voor leerlingen tussen de 9 en 17 jaar, dit is namelijk de leeftijdsgroep die te maken krijgt met een opleidingskeuze in het voortgezet- of beroepsonderwijs. Daarnaast hebben leerlingen in deze leeftijdscategorie nog volop ontwikkelingsmogelijkheden op dansgebied.

Talentenklas A

Talentenklas A heeft als hoofdvakken Urban-pop, Jazz en Modern en als bijvak Klassiek.

Elke week krijgen leerlingen op dinsdag of op woensdag Urban-pop lessen en op zaterdagmiddag roulerend Urban-pop, Jazz en Modern. Leerlingen van 14 jaar en ouder krijgen bij de Jazz lessen ook High-heels lessen aangeboden. Bij de klassieke les worden de leerlingen ingedeeld op niveau. De lesdag en -tijd verschilt dus per leerling. Ze hoeven voor de klassieke les, omdat het een bijvak is, geen auditie te doen en krijgen hiervoor ook geen cijfers op het rapport. De leerlingen krijgen twee keer per lesseizoen een rapport. Ze zijn wel verplicht een klassieke les te volgen, omdat klassiek de basis is voor alle dansstijlen en bij elke dansopleiding in het vakkenpakket zit. Leerlingen die in Talentenklas A zitten, maar ook klassiek als hoofdvak willen, moeten hiervoor extra auditie doen. Als zij de auditieronde doorkomen, worden ze ingedeeld in één van de selectiegroepen klassiek en zullen zij twee keer per maand op zondagmiddag extra klassieke lessen volgen. Het cijfer voor het hoofdvak klassiek wordt wel meegenomen in de rapporten. Er zullen bij voldoende aanmeldingen en geslaagde audities drie Talentenklassen A starten in de leeftijdsgroepen 10 tot en met 13 jaar (groep 1A), 11 tot en met 14 jaar (groep 2A) en 13 tot en met 17 jaar (groep 3A).

 

Kwaliteit

De kwaliteit van de Talentenklassen wordt bereikt en geborgd door gediplomeerde en zeer ervaren docenten. De verschillende dansstijlen vereisen uiteraard verschillende docenten, welke excelleren in hun vakgebied binnen dans. Zo zijn er docenten die zijn afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag,  Codarts Rotterdam, Artez Arnhem en het Albeda Danscollege bij Dans Creatie werkzaam. De kennis van deze docenten tillen de Talentenklassen naar een hoger, en voor het Westland, uniek niveau.

Auditie/beoordeling

Om tot een hoge opleidingskwaliteit te komen en om het toelatingsproces zo eerlijk mogelijk te maken, zullen er audities gehouden worden of zullen we het wel of niet toelaten tot de Talentenklas laten afhangen van de docent die de leerling lesgeeft en de kwaliteiten van de leerling kent. Aan de hand van deze beoordeling en/of auditie wordt bepaald welke leerlingen mogen deelnemen aan de Dans Creatie Talentenklassen. Tijdens de beoordelingen/audities zullen de dansers worden beoordeeld op hun danstalent, muzikaliteit en fysieke mogelijkheden. Maar ook passie voor dans en enthousiasme zullen een grote rol spelen in het toelatingsproces. Zo krijgen ook leerlingen die niet alle fysieke mogelijkheden hebben, maar wel een enorme drive, een kans.

Wil je je aanmelden voor de Talentenklassen dan kan dit via info@danscreatie.nl.  Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Kosten

TK A of B Leeftijd Lesuren TK tarief*
TK A 10 t/m 13 jaar -1 uur en 15 minuten klassiek
(groep 1A)   (doordeweeks)
-1 uur en 15 minuten Urban-pop
en   (doordeweeks)
-2 uur en 30 minuten Urban-pop, Jazz en Modern
11 t/m 14 jaar  (zaterdagmiddag)
(groep 2A)
Totaal aantal uren = 5 uur p/w € 700,–
(normaal tarief  € 860,–)
TK A 13 t/m 17 jaar -1 uur en 15 minuten klassiek
(groep 3A)   (doordeweeks)
-1 uur en 30 minuten Urban-pop
  (doordeweeks)
-3 uur en 15 minuten Urban-pop, Jazz en Modern
 (zaterdagmiddag)
Totaal aantal uren = 6 uur p/w € 840,–
(normaal tarief € 1.032,–)
+Klassiek als extra hoofdvak
– 1 uur en 30 minuten klassiek (gem. 45 min. p/w)
(op nader te bepalen tijdstip)
Totaal aantal uren = 6 uur en 45 min. p/w € 945,–
(normaal tarief € 1.195,–)

*De kosten voor Talentenklas zijn per jaar (te betalen in twee termijnen in september en januari)

Uiteraard kunnen de leerlingen doordeweeks ook nog deelnemen aan hun recreatieve danslessen.
Tijdens deze lessen wordt andere lesstof aangeboden en deze lessen zijn minder prestatiegericht. Dans Creatie vindt het belangrijk dat de leerlingen ook hun recreatieve lessen kunnen blijven volgen en daarom wordt op de contributie van 1 lesuur een korting verleend van 50%.

De Talentenklassen worden mede mogelijk gemaakt door Westland Cultuurweb.

 

 

Agenda

jul
1
zo
hele dag Zomervakantie
Zomervakantie
jul 1 – aug 31 hele dag
Met ingang van zondag 1 juli is het zomervakantie bij Dans Creatie en zijn wij gesloten. Er worden geen lessen meer gegeven volgens het rooster.